Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Hamiş: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, sıkı hava koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde emeklenmiş çelik ve demir bulunur.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın Kapısı esas amacı insanların pert kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yek kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem başlamak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda anlatım tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve sıcaklık intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Tip Odası Yangın Bapları : Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının taçı nöbet otomasyon sistemlerine yönlü aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapısı camlı mümkün.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış bapları, ansızın zait insanın sıkıca çıkış yapabilmesi ciğerin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve amelî olması valörına gelir.

Sertifikasız yangın kapıları da normal maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın yangın kapısı kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir alternatif sunar.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Mono blok gövde konstrüksiyonsı cenah sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin ciğerinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine bağlamlanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın kapıları; son kadar ciddi ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında namına belde bulur. Ciddi bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş evetğu performansa bakılarak testi yaratıcı kuruluş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte yek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Report this wiki page